Sexual Healing Coach

mei 24, 2022Sexual healing0 Reacties

Bijna 40 jaar heb ik in de zorg gewerkt, waarvan 30 jaar op de urologie. Ik ben altijd zeer zorgvuldig bezig geweest om mijn patiënten een gevoel van veiligheid te geven. Ze lagen altijd met een ontbloot onderlijf zowel de mannen als de vrouwen. De brief van het bevolkingsonderzoek viel bij mij in de bus, meestal direct na het openen maak ik dan zo mogelijk gelijk een afspraak met mijn huisarts. Het is niet mijn favoriete uitje en klaar is klaar, ‘moet’ even gebeuren. Afspraak gemaakt. Aangekomen bij de huisarts, ik hoef gelukkig maar korte tijd in de wachtkamer te zitten en wordt meegevraagd door een assistente die het uitstrijkje zal maken. We gaan een kamer binnen direct naast de wachtkamer, tegenover de telefoniste. Ze sluit de deur achter zich maar doet deze niet op slot. Ik word gevraagd om mij van onderen uit te kleden en plaats te nemen op de behandelbank/gynaecologische stoel (benen wijd in de beensteunen).

Ik lig net op de bank, die zo in de ruimte staat dat wanneer de deur open gaat men bij mij het kruis in kijkt…….Ik zie nu dat de deur geen slot heeft. Er flitst het één en ander door mijn hoofd; er kan zo iemand naar binnen komen; is dat erg?; ik lig wel erg bloot; ik voel mij niet VEILIG.
Dus zeg ik tegen de assistente: “Ik zie dat er geen slot op de deur zit, heb je de deur wel op slot gedaan”? Waarop ze tegen mij zegt: “Er komt niemand binnen hoor, ze weten dat ik hier bezig ben”?!?!……… Even ben ik verbaasd over dit antwoord, maar zeg toch direct: “Wat als er een verwarde patiënt(te hoog of te laag in de bloedsuikers, of paniekaanval, noem maar op waarom iemand ineens even van het padje kan zijn) de praktijk binnen loopt en deze deur open doet?!? Er komt echt niemand binnen hoor!?!………. zegt ze nogmaals.

Ik ben zeer verbaasd/verwonderd dat anno 2022 dit nog voorkomt, want ook jonge vrouwen liggen op deze manier op dezelfde behandelbank. En hoe lief en aardig de assistente ook was, ze had toch behoorlijke blinde vlekken of is dit beroepsdeformatie?

Het uitstrijkje werd snel en vakkundig afgenomen. De assistente bedankte mij voor mijn opmerking en zou er in het team mee aan de slag gaan.

Veiligheid bieden MOET voorop staan in deze situaties, vooral het gevoel van veiligheid geven daar mag NOOIT aan voorbij gegaan worden.

 

Blogs

Recente blogs

Interview damesweekblad Margriet

Interview damesweekblad Margriet

Via mijn toenmalig ondernemerscoach Ruby Brands kreeg ik de vraag of ik mee zou willen werken aan een interview voor het weekblad de MARGRIET. Het onderwerp was ‘Voor jezelf beginnen na je 60ste’, nou dat was mij op het lijf geschreven. Want zoals op de voorpagina van...